6 december 2022

Festivalerna laddar för 2023

Flera stora festivaler har släppt sina första nyheter för festivalsommaren 2023. Det gäller såväl datum som bokningar.

Att The War on Drugs blir huvudakt på en av konsertdagarna för Rosendal Garden Party i Stockholm i juli, skrev vi om på MI för några veckor sedan. Nu har även Way Out West släppt sin första headlinerakt. Återförenade 90-talsfavoriten Blur tar med sig sin hit-katalog med låtar som Song 2, Parklife och Girls & Boys till Slottskogen i Göteborg på något av datumen 10-12 augusti.

Sweden Rock Festival återvänder den 7-10 juni och har redan utannonserat en rad bokningar, bland dem Iron Maiden, Ghost, Mötley Crüe, Def Leppard, Pantera, Testament och Thundermother. Till Sweden Rock är tredagarsbiljetterna redan slut.

Brännbollsyran i Umeå äger rum den 2-4 juni och har hittills presenterat Axwell, Hooja och Bolaget. Samma arrangör gör Bonfire festival i Linköping den 8-9 september. Där kommer en annan Swedish House Mafia-stjärna att hålla hov, nämligen Sebastian Ingrosso. Även Bolaget kommer till Bonfire.

Lollapalooza återvänder med sin tredje upplaga i Stockholm den 29 juni till den 1 juli. Där har dock inga artistbokningar tillkännagivits.

Christel Valsinger