5 december 2022

Sverigetopplistan: Jul jul, strålande streamingjul

Jul jul, strålande Spotify-jul, jullåtarna tar över denna vecka med 16 låtar på topp 30. I topp även i Mariah Carey med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony]. Wham! fortsätter vara utmanaren nummer ett med Last Christmas [Epic/Sony] som tvåa.

En jullåt som börjar ta ton är Michael Bublés It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas [Reprise/Warner], upp till plats 4. Högst placerade renodlade svenska jullåt är även i år Triad med Tänd ett ljus [Warner/Warner] nu på plats 11, upp från 38. Men Thomas Stenströms Ser du månen där du är i kväll?  [Korpstaden/Sony] bör räknas in i sammanhanget och den ligger en placering högre.

Förra veckans etta Molly Hammar faller till sju med Ingen annan rör mig som du [Island/Universal] nedknuffad av låtar med jultema. Men inte endast. Rasmus Gozzi & Fröken Snusk i Rid mig som en Dalahäst [Gozzi] klättrar mitt i glittrandet från  5 till 3. Även Miss Li står upp och faller bara två placeringar till med Hälsa Gud [Pistol Packin’/Sony].

Taylor Swift är kvar i topp av albumlistan med Midnights [Taylor Swift/Universal] men utmanas av Arvingarna som 2 med Klart det ska bli jul [Columbia/Sony] och Michael Bublé som nummer 3 med Christmas [Reprise/Warner].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin