28 november 2022

Stormzy samplar Daniela Rathana

Den brittiska rapparen Stormzy samplar Daniela Rathana på sitt nya album. I låten ”My Presidents Are Black” hörs delar av hennes låt ”Nu till livet”.

Nu till livet släpptes 2019 och är skriven av Daniela tillsammans med Ebba Lindqvist, Johanna Andrén och Elias Kapari – som också har producerat.

I en intervju med magasinet I-D säger Stormzy om låten:

– It blew me away. It’s so soulful. It hit me right in my spirit. So I played it for Prgrshn (producenten, reds anm) and he was blown away too. He sampled it and I knew I wanted to rap over it, but it took me some time to figure out what I wanted to say.

I en intervju med P3 Din gata säger Daniela Rathana att hon inte visste att låten skulle vara med på Stormzys album som släpptes i fredags. Hans team kontaktade henne för ungefär ett år sen och frågade om de fick sampla hennes musik, men inget har varit klart.

– Det känns som så länge sen jag skrev den, det var min första singel, så det känns helt sjukt. Men det är en av mina favoritlåtar som jag skrivit, så jag är så glad att den får nytt ljus på nåt sätt.

Christel Valsinger