24 november 2022

SVT söker nya låtskrivarstjärnor i TV-serie

I kommande SVT-serien Songland söker sex kända artister en ny låt och det är oetablerade låtskrivare som får pitcha sin musik för dem. I programmet medverkar välkända hitmakarna Linnea ”Nea” Södahl, Carl Falk Gramer och Elias Kapari.

I varje avsnitt av Songland medverkar fyra nya låtskrivare som får presentera sina egna verk för en etablerad artist. I slutet av programmet väljer artisten en låt som ska ges ut.

Den ursprungliga versionen är amerikansk och har sänts av NBC. Upphovspersonen till programmet är Dave Stewart (Eurythmics).

Anton Glanzelius, programbeställare på SVT, säger i ett pressmeddelande att han har stor repsekt för Stewarts vision:

– Han vill låta landets största artister och bästa musikproducenter vara dörröppnare för alla okända låtskrivare som varje dag skapar ny fantastisk musik men som sällan får chansen att slå igenom. Pass it forward, för nu kommer nya svenska hits skapas.

I programmet medverkar en panel av erfarna och branschbekanta producenter som kommer att  jobba med att utveckla låten till dess fulla potential och för att passa artisten. Panelen består av Linnea ”Nea” Södahl, Elias Kapari och Carl Falk Gramer.

– Det jag ser mest fram emot med Songland är att få lyfta fram nya svenska låtskrivare. Det finns ju redan många program som lyfter up and coming artisttalanger – men processen bakom låtarna tänker jag för många är ganska okänd, säger Linnea ”Nea” Södahl.

Carl Falk Gramer:

– Med erfarenheten jag har efter 20 år som låtskrivare är Songland ett perfekt format för att ge unga talanger chansen att få bra feedback på sina låtar.

Elias Kapari:

– Det känns jättekul att få visa tittarna hur låtskrivande och produktion faktiskt går till.

SVT söker just nu låtskrivarna som ska vara med i programmet. Du som vill söka hitta mer info här.

Christel Valsinger