21 november 2022

Ghost vinnare på American Music Awards

Ghost har vunnit en American Music Award i kategorin ”Favorite Rock Album” med albumet ”Impera” som släpptes i mars i år. Priset är det svenska bandets första på galan, där fansen röstar fram vinnarna.

– Från djupet av våra hjärtan vill vi tacka alla er fans för all energi, tid och hängivenhet ni har lagt ner på att se till att vi vann ikväll, säger Ghost i ett pressmeddelande.

Bland konkurrenterna i kategorin fanns Coldplay, Imagine Dragons, Red Hot Chili Peppers och Machine Gun Kelly. 

Albumet Impera [Universal Music] släpptes i mars i år och har toppat den svenska albumlistan och legat tvåa på Billboards albumlista. Albumet är producerat av Klas Åhlund och mixat av Andy Wallace (Nirvana, Slayer, Prince, Paul McCartney, Bruce Springsteen m.fl.). Bland låtskrivarna finns Jocke Berg, Peter Svensson, Max Grahn, Salem Al Fakir och Vincent Pontare.

Ghost har även en nominering till en amerikansk Grammy, i kategorin ”Best Metal Performance” med låten Call Me Little Sunshine. Grammygalan äger rum söndag den 5 februari 2023.

Christel Valsinger