15 november 2022

Argle Bargle Studios, All Things Live, Promotor Media och Talent Coach i samarbete med Amena

Artisten Amena gjorde starkt intryck på många under förra årets omgång av Idol. I somras var hon duettpartner på Håkan Hellströms utsålda Ullevi-konserter. Nu har hon inlett ett  samarbete med Argle Bargle Studios, All Things Live, Promotor Media och Talent Coach. En första singel släpps tidigt nästa år.

21-åriga Amena började sjunga redan som barn och musiken var också det enda hon kunde ta med sig när hon i spåren av krig flydde från Jemen till Sverige. Just nu spelar hon in sitt debutalbum i Argle Bargle Studios Stockholm. Materialet skrivs av Amena tillsammans med Sandra Bjurman och Stefan Örn.

Amena vill att hennes musik ska kunna hjälpa andra på samma sätt som musiken har hjälpt henne, något som ska komma att märkas på albumet:

– Jag tror på att musiken är vårt enda riktigt fredliga vapen och mitt album handlar om de saker som jag vill förändra till det bättre i världen. Det handlar också om de olika erfarenheter jag har gått igenom under mitt liv, vilket jag hoppas kan hjälpa andra som för en liknande kamp i sina liv. Om än så bara som en påminnelse om att du inte är ensam. Jag ser musik som ett sätt att dela något med andra och reflektera över relationer mellan människor, säger Amena i ett pressmeddelande.

Argle Bargle Studios släpper den första singeln från albumet i januari och All Things Live, Promotor Media och Talent Coach samarbetar i lanseringen.

– Jag har producerat många artister men för mig så sticker Amena ut med sin unika ton. En blandning av Aurora och Dolores O´Riordan (The Cranberries). Den lilla tjejen med den stora rösten! säger Stefan Örn, delägare Argle Bargle Studios och låtskrivare/producent för albumet.

På managementsidan finns Mathias Andersson på Promotor Media:

– Amena trollbinder med sin musik och närvaro. Hon är en stark person med en hög konstnärlig nivå – och hon har en härlig humor! Amena är och står för något alldeles särskilt, hon kommer att gå långt.

Bokningsagentur är All Things Live med Emil Rossling som agent:

– Jag är extremt exalterad att få jobba med en sådan stor talang som Amena. Hon kommer ta alla med storm med sin unikhet och värme ute på livescenen.

Teamet kompletteras även av Bosse Nikolausson från Talent Coach – som varit med Amena Alsameai sedan start. Daniel Tivemark från Ingrooves arbetar med distributionssidan och Petter Seander från Birds Will Sing For You med PR.

Christel Valsinger