7 november 2022

Irya Gmeyner och Martin Hederos i ”Bakom Tunna blå linjen”

Petra Markgren Wangler har gjort dokumentären ”Bakom Tunna blå linjen” som nu finns att se på SVT Play. I dokumentären möter vi bland annat Irya Gmeyner och Martin Hederos, som ligger bakom den prisade musiken i serien.

Irya Gmeyner och Martin Hederos vann priset i kategorin ”Årets musik i program/originalidé scripted” på RIA-galan tidigare i år, en gala som hyllar kreatörer inom svensk tv-produktion. Att musiken är en viktig del av serien, vars andra säsong just avslutats, framgår i dokumentären Bakom tunna blå linjen, gjord av journalisten Petra Markgren Wangler, som tidigare gjort dokumentärer om bl a Robyn och Jenny Wilson.

Bakom Tunna blå linjen skildrar hur det ser ut bakom kulisserna på tv-serien och rymmer bl a ett reportage från en session med Irya Gmeyner och Martin Hederos, där de berättar om hur de jobbat med musiken. 

Dokumentären finns att se här

Christel Valsinger