4 november 2022

Sverigetopplistan: premiäretta för Molly Hammar

Så mycket bättre får säsongens första etta och  Molly Hammar karriärens första etta när hennes version av Norlie & KKV:s Ingen annan rör mig som du [Island/Universal] går upp i topp. Taylor Swift toppar fortsatt albumlistan med Midnights [Taylor Swift/Universal]. 

Molly Hammar startade förra veckan som nummer 12 men tar nu alltså steget till högsta placeringen. David Guetta och Bebe Rexha med I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner] är efter 10 veckor på listan nu nummer 2.

Nummer 3 är Bolaget som nu är på väg tillbaka från sommarens etta med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop], den kliver nu från 6 till 3. Förra veckans tvåa Ant Wan faller däremot till plats 8.

En bit ner kommer ett antal intressanta nyheter. Hooja går in som 9 med När radion dånar [Roxy/Playground]. Det innebär att norrbottningarna nu har sex titlar på topp 50. Fler nyheter: Rihanna startar som 12 med Lift Me Up [Def Jam/Universal], LOAM går in som 13 med Ensam [Dream/Sony] och Miss Li som 14 med Hälsa Gud [Pistol Packin’/Sony].

Att notera om förra veckans entré nummer ett, Taylor Swift: Anti-Hero tappar från 5 til 6 på singellistan och är fortsatt högst placerade spår från Midnights.

PÅ albumlistorna startar Per Gessle strakt när hans nya koncept PG Roxette går in som 2 på stora listan med Pop-Up Dynamo [Elevator/Warner] och toppar listorna för vinyl respektive fysisk försäljning.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin