1 november 2022

Debaser firar 20 år

Billie Eilish, Post Malone, Ebba Grön, Adele, Bob Dylan. Alla har de spelat på Debaser i Stockholm. I år firar klubben 20 år. Det firas den 3 december med 20 band på två scener.

”När vi öppnade dörrarna till Debaser Slussen för 20 år sedan kunde vi inte drömma om att bli kvar längre än ett par år. Då fanns ett stort tomrum för oss att fylla med alla små nya band och artister. 20 år senare är Stockholm fortfarande sig likt”, skriver klubbarrangörerna i ett pressmeddelande.

Den 3 december firas 20-årsjubileet med en handplockad lineup av ”allt från nya konstellationer av indiesveriges elit till albumaktuella debutanter och låtskrivare till några av våra största världsstjärnor.” 20 band, konferencierer och dj:s underhåller under kvällen, som kommer att bjuda på elektropunk, trashmetal, indie, warehouse, nytänkande r&b och folkmusik.

–  Vi gör bara det vi alltid gjort och det är en enkel och självklar filosofi. Att tro på att bästa finns framför oss. Att varje morgon vakna upp och vilja upptäcka något nytt är nog en nyckel till att Debaser har tuffat på så länge. Det finns otroligt mycket bra därute och 20-årsfesten hyllar den filosofin. Här kommer du kunna upptäcka ett nytt bra band på scen var tjugonde minut. Men självklart blir det mer överraskningar än det, säger Micke Lindevall, konsert och programchef och en av grundarna till Debaser.

Lineupen presenteras den kommande veckan.

Christel Valsinger

Bild: Affisch av Oskar Holm, Snask