29 oktober 2022

Sverigetopplistan: överallt Taylor Swift

Hon toppar inte singellistan, det gör återigen David Guetta och Bebe Rexha med I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner]. Men sedan är det mest Taylor Swift på listorna, inklusive etta på albumlistan med Midnights [Taylor Swift/Universal]. 

Anti-Hero går in som nummer 5 på singellistan. Det är den högst placerade när Taylor Swift når 13 placeringar på topp 60 med låtar från ett album som just nu globalt slår alla sorter rekord (se mer fakta på annat håll i MI) och även toppar vinyllistan och den för fysisk försäljning.

Ant Wan faller till plats 2 på singellistan med Dum [Ant Wan]. På albumlistan är The Only Wan och The Only Wan (De Luxe)[Ant Wan] nu tvåa och trea.

Förra veckans singelraket Hov1 faller från 3 till 10 med Nåt i vattnet [EMI/Universal].

Två intressanta klättringar på listan: Victor Leksell och Einár återvänder från 6 till 4 med Din låt [Sony/Sony]. Rasmus Gozzi & Fröken Snusk klättrar vidare från 4 till 3 med Rid mig som en dalahäst [Gozzi].

Så mycket bättre får en första stark entré när Molly Hammar startar som 12 med sin version av Norlie & KKV:s Ingen annan rör mig som du [Island/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin