26 oktober 2022

Marie Fredrikssons garderob på auktion till förmån för Stockholms Stadsmission

Delar av Marie Fredrikssons privata garderob kommer att säljas på auktion till förmån för Stockholms Stadmissions arbete  för människor i utsatthet. Bakom initiativet står Maries familj.

Marie Fredriksson (1958–2019) är en Sveriges mest älskade och internationellt kända artister. Hand i hand med hennes raspiga power-röst gick hennes unika, rockiga klädstil, men hennes privata garderob innehåller också bal- och aftonklänningar och vackra ytterplagg, som nu kommer att auktioneras ut på Tradera med start den 28 oktober, till förmån för Stockholms Stadsmission .

I ett uttalande från familjen berättar de om samarbetet:

”Under hela sitt liv hade Marie en stark empati för människor som har det svårt. I sin biografi Kärleken till livet berättar hon om sin egen uppväxt under mycket knapra förhållanden. Det är därför vi i familjen beslutat att låta en del av Maries ägodelar bli till nytta för andra genom detta samarbete med Stockholms Stadsmission. Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja och vi hoppas detta kan generera ett tillskott till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet.”

Utvalda plagg kommer även visas även upp på en utställning på varuhuset NK i Stockholm, med premiär samma dag. Samtliga intäkter går oavkortat till Stockholms Stadsmission.

Auktionen pågår till och med den 27 november.

Christel Valsinger