18 oktober 2022

Patrik Berg Almkvisth i avtal med förlaget Manners McDade

Kompositören Patrik Berg Almkvisth har skrivit förlagskontrakt med UK-baserade Manners McDade. Berg Almkvisth släpper musik under namnen  LUCHS, Lo Mimieux och They Dream By Day och är just nu aktuell med albumet ”Från dagar av vila”.

Patrik Berg Almkvisth började sin musikaliska resa som barn och utbildade sig sedan på bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Han släppte sin första musik under namnet LUCHS 2016 och hans musik har  uppmärksammats såväl i Sverige som internationellt. När han inte komponerar sin egen musik arbetar han med att musiksätta film, tv och reklam. Han arbetar även som skådespelare, med huvudsakligt fokus på röstskådespeleri.

Nu har han ingått avtal med förlaget Manners McDade i England.

”Jag har länge haft ögon och öron riktade mot Manners McDade och sett dom som en toppkandidat när det gäller publishing av min musik. Det är en stor ära att bli en del av deras familj tillsammans med musikaliska förebilder som Nils Frahm, Poppy Ackroyd, Max Cooper med flera. Jag ser med stor spänning fram emot detta samarbete och tror att min musik har hittat ett mycket passande hem!” säger Patrik Berg Almkvisth till MI.

Bob McDade, Company Director på Manners McDade:

“Earlier this year a friend recommended I listen to the album Solskur by LUCHS. I did, and was hugely impressed by the sophistication of the compositions and arrangements, both of which are sumptuous, but also by the emotional depth of Patrik’s writing. Further exploration of his back catalogue provided ample confirmation that Patrik is a very talented artist and we are delighted to announce he has signed with Manners McDade”.

Patrik Berg Almkvisths album Från dagar av vila släpptes i våras via 1631 recordings och distribueras av Decca (UK) och Universal (WW).

Christel Valsinger