18 oktober 2022

Melodifestivalens liveturné tillbaka

Det blev ju ingen turné för Melodifestivalen i år, av pandemiskäl. Istället äger den planerade turnén rum nästa år. Starten sker på Scandinavium i Göteborg den 3 februari. Därefter väntar deltävlingar i Linköping, Lidköping, Malmö, Örnsköldsvik och Stockholm.

”Vi är så glada över att få erbjuda publiken runt om i landet möjligheten att uppleva Sveriges största musikfest live igen. Melodifestivalturnén är tillbaka efter tre års uppehåll och det finns upplägg som passar alla; från genrep där allt kan hända, till matinégenrep som är perfekt för alla barnfamiljerna och den stora finalen”, säger Mårten Larsson, Nordisk chef för Partnerskap på Live Nation, i ett pressmeddelande.

Biljetterna till Melodifestivalturnén 2023 släpps den 1 november kl 10 via LiveNation.se. De som har valt att behålla sina biljetter från den framflyttade turnén 2022 kommer få information om biljetterna separat via mail.

Göteborg, Scandinavium 

Fredag 3 februari – Genrep
Lördag 4 februari – Matinégenrep
Lördag 4 februari – Deltävling 1

Linköping, Saab Arena

Fredag 10 februari – Genrep
Lördag 11 februari – Matinégenrep
Lördag 11 februari – Deltävling 2

Lidköping, Sparbanken Lidköping Arena 


Fredag 17 februari – Genrep
Lördag 18 februari – Matinégenrep
Lördag 18 februari – Deltävling 3

Malmö, Malmö Arena 


Fredag 24 februari – Genrep
Lördag 25 februari – Matinégenrep
Lördag 25 februari – Deltävling 4

Örnsköldsvik, Hägglunds Arena 


Fredag 3 mars – Genrep
Lördag 4 mars – Matinégenrep
Lördag 4 mars – Semifinal

Stockholm, Friends Arena 


Fredag 10 mars – Genrep
Lördag 11 mars – Matinégenrep
Lördag 11 mars – Final

Christel Valsinger