15 oktober 2022

Sverigetopplistan: ”I’m Good” kvar i topp

David Guetta och Bebe Rexha toppar listan för tredje veckan med I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner]. Ant Wans The Only Wan [Ant Wan] är lika stabil högst upp på albumlistan.

Veckans lista är av det stabila slaget, inklusive samma topp tre som senast. Victor Leksell och Einár kom då tillbaka till en plats 2 med Din låt [Sony/Sony]. Sommarettan Bolaget har legat 24 veckor på listan, Falugänget är nu fortsatt 3 med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop].

Tidigare ettan Thrife tappar däremot två placeringar till 6 med Sevilla [Deeper Than Music] och ger utrymme för förra veckans starkaste nykomling att klättra till 4: Sam Smith & Kim Petrav  med Unholy [EMI/Universal]. Hooja klättrar också återigen, från 6 till 5 med Banan melon kiwi & citron [Roxy/Playground].

En låt att följa: Denz & Yousie är veckans raket i toppen, från 16 til 7 med Chit Chat [Ekta/Sony].

El Papi svepte förra veckan från 66 till 20 med  Hjertelös [El Papi/Universal] och fortsätter nu till 13. Detta innebär det norska konceptets hittills högsta placering, Sykepleierinnen låg som bäst som nummer 21 under 22 veckor på listan 2020.

Förra veckans klättrare Alawee med Aktiverad [Reflex] tappar däremot från 8 till 16.

Veckans starkaste nyheter: Lelo/Lastreet/01an, från Hjällbo och Frölunda i Göteborg, går in som 33 ned Tiktok-fenomenet (här måste det sägas!) Vem [Alefune/Universal] och Måneskin startar som 48 med The Loneliest [Epic/Sony] med Rami Yacoub som en av låtskrivarna.

Även på albumfronten är det en lugn vecka, noteras kan att Dungen går in som etta på vinyllistan med En är för mycket och tusen aldrig nog [Mexican Summer/Border].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin