10 oktober 2022

Sverigetopplistan: ”I’m Good” kvar i topp

David Guettas tar hem listan för andra veckan ihop med Bebe Rexha i I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner]. Ant Wans The Only Wan [Ant Wan] är kvar i topp av albumlistan.

Victor Leksell och Einár kom tillbaka till en plats 2 förra veckan med Din låt [Sony/Sony] och ligger fortsatt där. Tidigare ettan Thrife tappar däremot en placering till 4 med Sevilla [Deeper Than Music].

Bolaget har legat 23 veckor på listan, som bäst etta. Nu fortsätter det partysugna Falubandet klättra åter mot toppen från 4 till 3 med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop]. Hooja har återigen tre låtar på topp 20, nu som bäst 6 med Banan melon kiwi & citron [Roxy/Playground]. Förra veckans klättrare Alawee är 8 med Aktiverad [Reflex].

Förra veckans starkaste nyhet, Sam Smith & Kim Petrav,  med Unholy [EMI/Universal] går från 7 till 5 medan LOAM tappar från 10 till 13 med  F*cked Up! [Dream/Sony]. Norska El Papi svepte förra veckan från 66 till 10 med  Hjertelös [El Papi/Universal] och upprepar placeringen även denna vecka.

Veckans starkaste nyheter: A36 går in som 9 med Tappat [Asylum/Warner], Denz & Yousie startar som 16 med Chit chat [Ekta/Sony], Laleh & Darin i unika samarbetet Vi är på riktigt [Palang/Universal] börjar som 25 och Ed Sheeran gör entré som 27 med ”Pokémon-låten” Celestial [Atlantic/Warner].

Veckans albumentré gör Slipknot med The End, So Far [Roadrunner/Warner] som 2 på stora listan och triss i ettor på hårdrock/fysiska/vinyl. Amerikanerna gick in på topp 60 redan med debuten 1999. 2008 nådde man en av två ettor på Sverigetopplistan hittills, med albumet All Hope Is Gone.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin