8 oktober 2022

Clap Your Hands fyller tre år och expanderar

PR- och managementbolaget Clap Your Hands fyller tre år och följer upp detta med expansion och flytt. 

Birgitta Haller, Johanna Boström Stone och Malin Cederholm har alla många års erfarenhet i den svenska musikbranschen. De har arbetat med PR, management, internationell exploatering på skivbolag, inom TV, och med bokning och produktion på bokningsbolag.

I september 2019, strax innan pandemin lamslog stora delar av underhållningsindustrin, bildade de det gemensamma PR- och managementbolaget Clap Your Hands AB. Trots start under en tuff period för hela branschen har man lyckats etablera en gedigen kundkrets med bolag som BMG, Sony Music, Freebird, Star Stable, Versity Music, danska skivbolaget No3 och Fredriksborg Hotel. I skrivande stund jobbar Clap Your Hands med bland andra Albin Lee Meldau, Caroline af Ugglas, Cazzi Opeia, Kikki Danielsson, Jill Johnson, Léon, Pixies, Royal Republic, Shirley Clamp, Suede och Weeping Willows.

Nu fyller Clap Your Hands tre år och i samband med jubiléet expanderar bolaget. Från och med oktober kommer man nu även att kunna erbjuda kunderna expertis inom social media, då bolaget utökar med SoMe-strategen Julia Siddi, som närmast kommer från Handelshögskolan. Dessutom arbetar Clap Your Hands numera med management. I slutet av sommaren kontrakterade bolaget sina första artister – Browsing Collection och Felin.

Fram till i dag har bolaget främst ägnat sig åt PR/kommunikation, varumärkesbyggande, rådgivning och projektledning inom musik, nöje och kultur. Nu breddar Clap Your Hands sitt yrkesområde och vänder sig också till kunder utanför underhållningsbranschen. Nyligen genomfördes t ex ett uppdrag på temat miljö- och klimat för amerikanska Everland.

I dagsläget huserar Clap Your Hands på A House på Östermalm. I november flyttar de in i det digitala kulturcentret Space:s lokaler i centrala Stockholm.

Lars Nylin