2 oktober 2022

Sverigetopplistan: första ettan för Guetta

Till sist kom den, David Guettas första svenska etta, detta ihop med Bebe Rexha i I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner]. Ant Wans The Only Wan [Ant Wan] är kvar som albumetta.

Det var efter 17 topp 10-placeringar på Sverigetopplistan som David Guetta sist fick sin etta. Den långvariga tidigare ettan Victor Leksell och Einár med Din låt [Sony/Sony] går åter upp ett steg, den är nu på plats 2. Förra veckans etta Thrife är på plats 3 med Sevilla [Deeper Than Music].

Bolaget har legat 22 veckor på listan, som bäst etta, och klättrar nu åter, från 5 till 4 med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop]. Den byter placering med Hooja som nu är 5 med Mer & Mer [Roxy/Playground] och har ytterligare två låtar på topp 20. Förra veckans klättrare Alawee är kvar som 8 med Aktiverad [Reflex].

Veckans starkaste nyheter är Sam Smith & Kim Petrav med Unholy [EMI/Universal] som 7 och LOAM med F*cked Up! [Dream/Sony] som 10. En bit ner klättrar norska El Papi rejält när Hjertelös [El Papi/Universal] går från 66 till 20.

Veckans nyhet på albumlistan är Wilmer X som i sin återkomst med Mer för dina pengar [Universal/Universal] går in som 2 på stora listan, toppar den för fysisk försäljning och blir 2 på vinyllistan. Skåningarna debuterade på albumlistan 1980 och nådde sin hittills enda etta 2005 med 13 våningar upp.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin