27 september 2022

Nils Landgren konstnärlig ledare för SR Jazzradion

Med start 2023 blir trombonisten och sångaren Nils Landgren konstnärlig ledare för Jazzradion i P2.

Uppdraget innebär att tillsammans med jazzredaktionen på P2 och i samarbete med Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen kurera innehållet och utveckla jazzutbudet för lyssnarna. Bland annat kommer Radiojazzgruppen att återuppstå.

– Jazzutbudet i P2 har en lång tradition och har spelat en betydande roll i svenskt jazzliv. Nu vill vi utveckla jazzen i P2 ännu mer och har därför skapat den nya rollen som konstnärlig ledare. Nils Landgren är en internationell stjärna med stark förankring i svenskt musikliv och vi är oerhört spända på vårt kommande samarbete, säger Ella Petersson, kanalansvarig för P2 i ett pressmeddelande.

Uppdraget som konstnärlig ledare för Jazzradion är på två år. Jobbet innebär att ha en helhetsblick på P2:s erbjudande till jazzpubliken men också utveckla Radiojazzgruppen, som kommer att återuppstå i olika former framöver.

– Jag är stolt och glad över förtroendet att leda Jazzradion. Jag kommer att ta med mig mina erfarenheter från ett långt och innehållsrikt artistliv och tillsammans med P2:s medarbetare och musiker runt om i landet, arbeta för att skapa ett större intresse för jazzrelaterad musik och nå ut till fler radiolyssnare. Att få Radiojazzgruppen att återuppstå är förstås extra roligt – en ensemble jag själv var en del av i många år och som jag verkligen ser fram emot att återutveckla till en viktig del av Jazzradions utbud, säger Nils Landgren.

Lars Nylin

Bild Nicola Stankovic