27 september 2022

Maia Wright toppar US Dance Radio Chart

Låten ”One More Time” med Armin Van Buuren och svenska Maia Wright [Universal Music Publishing] toppar den amerikanska radiolistan för dansmusik den här veckan. Bland upphovspersonerna finns också svenska låtskrivarna Louise Lindberg och Yaroslav Polikarpov [TEN Songs].

One More Time skrevs under ett camp med Armin Van Buuren arrangerat av TEN Songs i förlagets studios i vintras. Låten, som är ett slags euforiskt house-anthem, går just nu starkt i amerikansk radio och har roterat 522 gånger under mätningsperioden 18-24 september. Tvåa på listan är Alok, Ella Eyre & Kenny Dopes Deep Down (featuring Never Dull) med 461 spelningar.

Radiolistan kommer från Mediabase som övervakar ca 1800 radiostationer i USA och Kanada.

Låtskrivarteamet Louise Lindberg och Yaroslav Polikarpov (Yaro) är även är aktuella med att ha skrivit Felix Jaehn & Zoe Wees senaste singel Do It Better som nådde en andraplats på den tyska radiolistan. Louise Lindberg är dessutom en av låtskrivarna bakom titelspåret på NCT 127 nya album 2 Baddies som precis debuterade som #3 på Billboards albumlista. Även det en låt skriven i TEN Studios.

Christel Valsinger