26 september 2022

Ghost in på Billboard Hot 100

Den svenska gruppen Ghost har gått in på Billboard Hot 100 med låten Mary On A Cross. Låten släpptes redan 2019 men har under sommaren trendat på TikTok i en alternativ version.

Mary On A Cross som är skriven av Ghosts frontman Tobias Forge tillsammans med svenska duon Vargas & Lagola, går in på plats 90 på listan. Låten har även varit topp 50 på Spotify i 26 länder med en peak på #31 på den globala Spotifylistan.

Ghost släppte i mars i år sitt femte album, Impera, som toppade den svenska albumlistan och nådde en andraplats på Billboards albumlista. Bandets tre senaste album har alla nått topp 10 på Billboard 200 albums.  En placering som bara fyra andra svenska artister nått tidigare – ABBA, Ace of Base, Europe och Avicii. Mary On A Cross är dock den första Ghostlåten att nå Billboard Hot 100.

I fredags avslutade bandet en arenaturné i USA som har innehållit 20 stopp.

Christel Valsinger