23 september 2022

Sverigetopplistan: Första ettan för Thrife

Thrife är ny etta på Sverigetopplistan topp 100 med Sevilla [Deeper Than Music]. Ant Wans The Only Wan [Ant Wan] är fortsatt albumetta.

Thrife är rapparen från Enskededalen i Stockholm som tidigare bl.a. hörts med Einár och Z.E. Förra veckan gick Sevilla in som nummer 6.

Den långvariga ettan Victor Leksell och Einár i Din låt [Sony/Sony] tappar nu till plats 3. David Guetta och Bebe Rexha ligger kvar som nummer 2 med I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner]. Guetta som har bakom sig 17 topp 10-placeringar på Sverigetopplistan och får fortsätta vänta på sin första svenska etta.

Hooja hade förra veckan tre låtar på topp 10. Nu är det två och förra veckans nyhet Mer & Mer [Roxy/Playground] faller en plats till 4.

Veckans klättring i toppskiktet står Alawee för med ett lyft från 14 till 8 med Aktiverad [Reflex] medan Sebastian Stakset och 23 är veckans bäst placerade nykomling, med Blöder från själen [Virgin/Universal] som 17.

På albumfronten är veckans nyhet Blackpink som 9 på stora listan med Born Pink [Interscope/Universal] medan polska dödsmetallarna Behemoth gör avtryck med nya Opvs contra natvram [Nuclear Blast/Warner]. 16 på stora listan, tvåa på den fysiska, etta på vinyl- och hårdrocklistorna.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin