22 september 2022

SOM presenterar höstens releaser

SOM samlar över 300 av Sveriges indiebolag och nu presenteras de SOM-kopplade plattor som släpps andra halvåret 2022.

Nytt i höst är att SOM sammanställer utgivningarna från sina medlemsbolag på webben och att de löpande kommer att uppdateras. Det finns lyssningslänkar, omslag och kontaktinformation. Fakta kommer att kompletteras allteftersom, meddelar SOM.

Sammanställningen finns på denna flik på hemsidan:

https://som.se/releases/

I ett pressmeddelande summeras den totala utgivningen: ”Vi erbjuder en färgsprakande releasehöst med allt från mogen punk, till höstfärgad symfonisk rock, världsmusik, jazz, klassiskt och electronica, till bredbent rock och tänkvärda singersongwriters och en och annan importplatta.”

SOM:s ordförande Eva Karman Reinhold summerar:

-Vi är glada äntligen kunna samla och löpande presentera alla våra medlemmars releaser på en gemensam plattform, ett första steg i en större vision vi kommer ha anledning att återkomma till. Trots en värld i gungning och pandemins skadeverkningar visar alla dessa releaser tydligt på bredden, kreativiteten och kunnandet i den oberoende musikscenen. Musiken fortsätter att flöda och indiescenen imponerar denna höst oss med sin bredd och uppfinningsrikedom.

Lars Nylin