20 september 2022

Spelfilm från Sabaton

Listtoppande Dalabandet Sabaton fortsätter med storslagna projekt. Nästa år kommer en spelfilm baserad i gruppens senaste album The War To End All Wars.

Filmen berättar enligt ett pressmeddelande historier om första världskriget, i animerat format och som filmade sekvenser, och har målsättningen att tydligare förklara vad gruppens texter och musik står för.

”Vi premiärvisade en tidig version av den här filmen för journalister under en förhandslyssning av vårt senaste album på The Royal Military Museum i Bryssel. Att få se deras reaktioner var obetalbart, de var mållösa, så vi bestämde oss för att ta det till nästa nivå och flytta på gränserna ytterligare mot en global publik” säger Pär Sundström, basist i Sabaton, i meddelandet.

Under 2022 gjorde bandet sin hittills största Sverigeturné, den fortsätter tidigt 2023.

Lars Nylin