19 september 2022

Popmani lägger ner

Sverige har blivit ännu en redaktionell musiksajt fattigare. Efter 11 år säger det digitala musikmagasinet Popmani hejdå. 

Popmani, som drivits ideellt, har verkat för att lyfta en mångfald av svenska artister i starten av sina karriärer. Beslutet att lägga ner var svårt, säger Elin Strömberg, som blev chefredaktör och ansvarig utgivare för sajten 2017.

–  Jag började på Popmani som en pirrig och nykläckt konsertfotograf som aldrig stått i ett fotodike förut och sju år senare avslutar jag som chefredaktör. Det tycker jag summerar det allra finaste med Popmani. Att vi alltid har varit en plats för utveckling, en plantskola för både artister, journalister och fotografer där vi alla har tagit våra första stapplande steg. Tillsammans har vi skapat en jämställd musikbevakning som varit både bred och nytänkande, och som jag hoppas på kan inspirera andra. Vi behöver fler hungriga redaktioner med bredd för att kulturjournalistiken inte ska bli allt för fyrkantig eller dö ut och jag hoppas verkligen att någon tar den platsen, säger Elin Strömberg.

Christel Valsinger