19 september 2022

Fler vill tävla i Melodifestivalen

I fredags stängde inskicket till Melodifestivalen 2023. 2 824 låtar har laddats upp, vilket är den högsta siffran på tio år. Nu börjar juryns arbete med att lyssna igenom och gallra fram nästa års tävlingsbidrag.

– Helt otroligt! Wow. Jag så stolt över att få jobba med Melodifestivalen och över att intresset för tävlingen ökar, säger tävlingsproducenten Karin Gunnarsson i ett pressmeddelande.

– Att delta i Melodifestivalen har verkligen genomslagskraft. Många av de tävlande bidragen har blivit stora hits. Det tror jag är väldigt peppande för artister och upphovspersoner. Nu börjar jobbet med att lyssna, gallra och förbereda nästa steg i urvalsprocessen för att ta fram ett härligt, hittigt och underhållande startfält. Vi är verkligen taggade att ta tag i alla bidrag.

Totalt tävlar 28 bidrag i Melodifestivalen 2023. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen, de övriga 14 bidragen väljs ut av SVT. De uttagna tävlingsbidragen offentliggörs senare i höst.

Christel Valsinger