19 september 2022

Annika Norlin och Teodor Wolgers hos Musikförläggarna på Bokmässan

Musikförläggarna bjuder in till seminarium med rubriken ”Låtskrivande för en posthuman värld”, under årets Bokmässa. Pianisten och kompositören Teodor Wolgers och artisten, låtskrivaren och författaren Annika Norlin kommer att tala om musikskapande för en värld där naturen står över människan.

Bokmässan i Göteborg äger rum den 22-25 september och ett av årets teman är klimatkrisen. I ett seminarium på lördagen tar Musikförläggarna sig an temat genom att sätta fokus på låtskrivandes roll i värld där naturen ges ett eget värde och där människan inte längre står i centrum.

Samtalet med Teodor Wolgers och Annika Norlin leds av journalisten och MI-skribenten Christel Valsinger. Där tas också upp frågor om huruvida musik och kultur kan vara miljövänlig och vilken roll artister och låtskrivare kan spela i klimatarbetet.

Teodor Wolgers har med sitt debutalbum Distractions In A Capitalist World berört hur vi människor ständigt blir distraherade av konsumtion. Annika Norlin är Augustprisnominerad författare och artist under namnen Säkert! och Hello Saferide. I verket Arktiska oceanen, som är en musikalisk tolkning av hennes känslor kring klimathotet, talar hon om en plötslig och intensiv klimatångest. 

Mer information om seminariet finns här (Bokmässans program).

Lars Nylin