12 september 2022

Här är årets vinnare på Denniz Pop Awards

Oscar Stembridge, Koda och Jessica Doolan blev 2022 års Rookie-vinnare på Denniz Pop Awards. Hederspriset årets MVP gick till Anders Johansson och The Grand Prize delades ut till Snoh Aalegra, på galan i Stockholm den 7 september.

Över 3000 låtar skickades in till de tre rookiekategorierna i år. Tre artister/låtskrivare nominerades i varje kategori och vinnarna utsågs av juryn tillsammans med de röster som kommit in underben allmänna röstningsperioden.

Pristagarna får förutom äran, var sitt stipendium på 10 000 dollar. Den namntunga juryn för Denniz Pop Awards består av:Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Jörgen Elofsson, Doris Daga, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Liza Miskovsky, Alexander Kronlund och Per Magnusson.

Årets Rookie Artist/Band blev 14-årige artisten och låtskrivaren Oscar Stembridge, som beskrivs som en unik talang som med raketfart redan tagit stora steg framåt i sin musikkarriär och som juryn tror att han kan gå hur långt som helst.

Vinnare i kategorien Årets Rookie Låtskrivare/Producent blev Kristofer ”Koda” Eriksson, som bl a skrivit låten You med Rgard, Troye Sivan och Tate McRae, som var en av de mest spelade låtarna i amerikansk radio förra året. Koda har även skrivit låtar till Rita Ora och Bra För Dig med gruppen Estraden ft. Victor Leksell .

Till Årets Internationella Rookie utsågs Jessica Doolan
, en artist och låtskrivare från Dublin som imponerade på juryn med sin ”otroliga talang och röst”.

Årets Grand Prize delades ut till r&b-artisten Snoh Aalegra
 med motiveringen:

”För att på ett unikt sätt gjort internationell succé i en genre som ingen annan svensk tidigare lyckats med. Hon har en fantastisk röst, otrolig scennärvaro och är en låtskrivare i världsklass”.

Hedersutnämningen som årets MVP gick till managern Anders Johansson som bland annat jobbar med Veronica Maggio och Smith and Thell. Juryns motivering lyder:

”I många år har denna person jobbat bakom kulisserna och varit en av förgrundsgestalterna i svenskt musikliv. Med en enorm kunskap och ett otroligt engagemang har han tagit fram både artister och låtskrivare som har gjort och fortfarande gör succé i Sverige och internationellt. Helt i Denniz Pops anda”.

Christel Valsinger