9 september 2022

SVERIGETOPPLISTAN Tung start av Ant Wan

Victor Leksell och Einár är vecka 7 kvar som etta på singellistan med Din låt [Sony/Sony]. Men sedan blir det Ant Wan för hela slanten och The Only Wan [Ant Wan] är ny som albumetta.

Det mesta i toppskiktet under Leksell/Einár tappar en eller några placeringar denna vecka. Undantaget är David Guetta och Bebe Rexha som klättrar från 7 till 3 med I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner].

Det mest spektakulära på listan är Ant Wans entré. Det nya albumet levererar 7 spår till topp 30 toppat av Loyal som nummer 2 och En som nummer 7.

Men det finns en spetsig nyhet ytterligare. Rasmus Gozzi har suttit i Uppsala och knåpat ihop ännu en titel man lägger märke till. Tillsammans med Fröken Snusk levererar han Rid mig som en dalahäst [Gozzi] och går in som 12. Uppsalaproducentens hittills starkaste placering, den toppar förra årets nummer 21 med Strypsex i ditt garage

Veckans andra starka albumnyhet är metalveteranerna Megadeth som går in som 9 på stora listan och toppar vinyllistan och fysiska diton med The Sick, The Dying..And The Dead [Universal/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin