6 september 2022

Tim Berglings minnesplats invigd

Nu är den invigd, minnesplatsen över Tim ”Avicii” Bergling i Humlegården i Stockholm.

För att hedra Tim ”Avicii” Bergling, som föddes och växte upp på Östermalm i Stockholm, har Östermalms stadsdelsnämnd tillägnat honom en minnesplats i Humlegården i centrala huvudstaden. På platsen har uppförts skulpturgruppen Standing Waves som sätts i rörelse av vindens kraft. Konstnärerna Adèle Essle Zeiss och Liva Isakson Lundin har skapat konstverket och beskriver att ”Verket är inspirerat av Tim Berglings person och musik och består av tre unika, skulpturala former i rostfritt stål. När vinden blåser får skulpturgruppen liv.”

Konstnärerna berättar:

”Musik kan liksom vinden upplevas immateriellt och sprids genom vågor i luften. Konstverket sätts i rörelse av vindens kraft för att påminna om hur energin i Tim Berglings musik fick människor att mötas, känna och dansa. Vinden blir även en symbol för de okontrollerbara krafter som varje individ möter i livet. Skulpturens skiftande rörelser synliggör hur komplex en människa är.”

Tim Berglings far Klas Berkling, inititiavtagare till Tim Bergling Foundation, säger:

– Vi är såklart väldigt stolta över att staden hedrar Tims musik och person, det känns dessutom extra starkt att minnesplatsen är placerad i en så fin park som Humlegården där Tim tillbringat mycket tid. Jag hoppas att platsen skall bli en plats för kontemplation, där folk kan sitta och fundera över livet och må bra. Tims liv slutade sorgligt men vi får otaliga bevis från hans fans att de tänker positiva tankar när de lyssnar på Tims musik och blir glada.

Lars Nylin

Bilden: Klas Bergling vid ”Standing Waves”. Foto Tim Bergling Foundation