6 september 2022

Aloaded kontrakterar Marcus Price

Aloaded Publishing har slutit ett förlagsavtal med producenten, låtskrivaren och artisten Marcus Price, känd från bland annat Fattaru. I dagarna är han aktuell med lo-fi projektet Chillmoe D.

Förutom medverkan i bandet Fattaru, är Marcus Price känd för sitt omfattande samarbete med producent-kollegan Carli och sin egen progressiva musik.

Fredrik Zmuda, Head of publishing, Aloaded:

– Marcus är sån himla begåvad, trevlig och bra, så han är den bästa tänkbara första upphovspersonen in på förlaget här på Aloaded. Med tanke på dom stora reklamkampanjer han jobbar på och inte minst med Chillmoe D-projektet, så känns det som att det finns en hel del att ta tag i dom kommande åren.

Marcus Price:

– Jag är väldigt glad över responsen jag fick från Aloaded då jag i våras sträckte ut en hand till dom och sa att jag fått ny energi och inspiration till att skapa och faktiskt dela med mig av min musik. Många gånger känns Sverige som en svår plats att göra sin egen grej på, så att få kontakt med ett team som ser ens potential och förstår ens ibland lite annorlunda vision är väldigt kul och motiverande i sig.

Marcus Price är aktuell med lo-fi projektet Chillmoe D, som i ett pressmeddelande beskrivs som ”ett slags musikaliskt hemvändande efter många år av att experimentera med dansmusik och att skapa utifrån, och förverkliga, någon annans vision. ChillmoeD-soundet är det som kommer ut när Marcus börjar jobba utan att ha ett specifikt mål eller utarbetad plan för vad det ska bli. Hans egen hiphop.”

Christel Valsinger