30 augusti 2022

Ny VP A&R på Sony Music Publishing

Sony Music Publishing Scandinavia har befordrat Christoffer Lindh till VP A&R & Business Development. Lindh fortsätter som A&R, men kommer också att arbeta med att identifiera och skapa nya affärsmöjligheter för bolaget, samt leda den verksamheten för SMP Scandinavia.

Som A&R har Christoffer Lindh haft stora framgångar de senaste åren med kontrakteringar och låtar som inkluderar LOAM, Jireel, estraden, Joki, Scarlet Pleasure, Drew Sycamore, Yung Lean, AronChupa, Ronni Vindahl (MÖ, Kendrick Lamar) och Humble & Blisse (Victor Leksells Svag, estraden) bland många. Just nu är hans låtskrivare Hampus Bergh aka Vinter och Axel Jansson aktuella med listtoppande Din Låt  med Victor Leksell och Einar.

– Jag är oerhört glad och tacksam för möjligheten att växa inom SMP. Jag har varit här hela min karriär och haft förmånen att jobba med några av de absolut bästa i branschen, både på den kreativa sidan via våra låtskrivare men också med ledningen och teamet som är här. Jag har alltid jobbat för att vi som bolag ska vara i framkant när det kommer till nya initiativ, och det ska bli riktigt kul att få göra det i större kapacitet med den här nya rollen. Branschen rör sig snabbare än någonsin och jag ser fram emot att bygga nya samarbetspartners som jag är säker på kommer gynna våra upphovspersoner och SMP, säger Christoffer Lindh.

– Christoffer har under en längre tid spelat en nyckelroll för vårt A&R Team och har haft fantastisk framgång. Nu kommer han även att spela en nyckelroll för vårt bolag i denna roll. Som alla vet så förändras musikbranschen i rasande fart, och Christoffer har ett naturligt driv och intresse för detta – som vi nu konkretiserar. Det känns mycket bra att kunna lyfta Christoffer och det känns mycket bra och spännande att vi nu kan fokusera mer på den här delen av vår verksamhet och vår bransch. Det går hand i hand med vår ambition som team och bolag att alltid vara på tårna och att hela tiden leta efter nya möjligheter, säger Johnny Tennander, VD Sony Music Publishing.

Christel Valsinger