28 augusti 2022

Sverigetopplistan: Håkans Ullevidagar gör avtryck

Victor Leksell och Einár regerar fortsatt singellistan med Din låt [Sony/Sony]. 23 toppar nu albumlistan. Håkan Hellströms fyra Ullevidagar gör avtryck även på listorna. 

Topp 3 av singellistan är sig lik sedan förra veckan. Men sedan går Lov1 in som nykomling med Bästis festis [Karaktärer) och även i fortsättningen händer det saker här och där efter några stabila listveckor. Såväl Rosa Linn med Snap [Columbia/Sony] som Owen & Asme med Dirty [Owen] vänder exempelvis neråt efter att ha signalerat absoluta topplaceringar.

Hooja klättrar däremot ytterligare en plats till 5 med Banan melon kiwi & citron [Roxy/Playground].

Två ytterligare nyheter på topp 20: 23 med Xatar [Virgin/Universal] startar som 12. Norlie & KKV får ännu en toppstart när Som ett minne blott (feat. Benjamin Ingrosso [SFKV/Universal] inleder som 13.

23 toppar albumlistan med Selfmade (deluxe), upp från 26. Ghost toppar fysiska och vinyllistorna med återvändande Opus Eponymous [Rise Above/Sound Pollution].

Men albumlistornas namn är ändå Håkan Hellström. Fyra dagar på Ullevi har satt fart på lyssnandet. Det kommer aldrig va över för mig [Stranded/Universal] är tvåa på albumlistan och högst av 5 Hellström-album på topp 20. Även hans singlar syns över hela topp 100 med just Det kommer…högst placerad som 24, upp från 72.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin