22 augusti 2022

Alice Boman gästas av Perfume Genius

På nya singeln Feels Like Like A Dream från kommande albumet The Space Between gästas Alice Boman av en favoritartist. ”Jag har lyssnat på Perfume Genius länge och älskar hans röst och sound och är väldigt glad att han ville vara med”, säger hon om den amerikanske singer-songwriterstjärnan.

Mike ”Perfume Genius” Hadreas har under det senaste decenniet ofta syns bland årets mest kritikerhyllade alla kategorier. Han var Sverigeaktuell så sent som på Way Out West tidigare i augusti. Nu gästar han alltså en svensk kollega:

-I hennes låtar finns en sorg och längtan som alltid går hand i hand med en enastående värme och generositet, säger Perfume Genius om Alice Boman.

Precis som föregångaren Dream On (2020) har nya skivan, som släpps 21/10, producerats av Patrik Berger (Robyn, Lana Del Rey, etc). Albumet följs av en Europaturné med start i London.

Boman fortsätter:

-Jag och Mike har skrivit till varandra på instagram till och från. Någon gång pratade vi om att kanske göra en cover på en gemensam favoritlåt; Fleetwood Macs Storms.

Nu blev det alltså istället en av hennes egna låtar.

Lars Nylin

Foto Johan Olofsson