18 augusti 2022

Stockholm får nytt stort musikhus

Våren 2023 öppnar ett nytt musikhus mitt i Stockholm med Skap som huvudintressent. Den ellipsformade lokalen The Node om 2400 kvadratmeter under fontänen på Sergels torg ska bland annat annat innehålla livescen, replokaler och restaurang.

Skap är initiativtagare till och medgrundare av The Node som i ett pressmeddelande beskrivs: ”Stockholms nya samlingsplats och möjliggörare för både nutidens och nästa generations kreatörer och utövare. Här samlas till exempel unga musikskapare med kollegor från andra konstnärliga fält för att utveckla och utvecklas tillsammans. I en lokal om 2 400 kvadratmeter mitt på Sergels torg, i hjärtat av Stockholm, ryms 15 inspelningsstudior och replokaler, mötesrum och ytor för co-working. The Node kommer även erbjuda musikens och kulturens aktörer stöttning i entreprenörskap, marknadsföring och rättigheter, och på entréplan kommer ett nytänkande restaurangkoncept och en levande konsertscen att ta plats.  The Node öppnar i etapper under 2023-2024.”

The Node kommer genomföra konserter, anordna seminarier, erbjuda verksamhetsutveckling med kreatören i fokus, hålla events, medlemskvällar och mycket mer.

The Nodes vd, Jeanette von Arnold, är väldigt nöjd över att projektet nu går in i nästa fas:

-Jag har länge arbetat inom många olika områden för att skapa värde för Stockholm och de som verkar i Staden och med The Node förverkligas nu äntligen min dröm om att med musiken som verktyg bidra till en hållbar kultur och näring i Stockholm!

The Node har som strategiska partners och initiala finansiärer Skap och Gee Finance med flera, samt Stockholms Stad som strategisk samverkanspart.

Skaps ordförande Alfons Karabuda kommenterar:

-Med The Node bidrar Skap inte bara till att samla svenskt musikliv utan sätter också musiken och kreatören i förarsätet inför den allt snabbare utveckling musikbranschen och övriga kreativa näringar ser. Vi tar också med de som tidigare inte känt sig självklart inkluderade och bygger tillsammans med dem ett ekosystem som inte bara slänger sig med ord som mångfald utan är det.

Lars Nylin

Foto: Skaps ordförande Alfons Karabuda tillsammans med bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin, trafikborgarråd Daniel Helldén och kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo under dagens pressträff på plats i Ellipsen.