16 augusti 2022

BEMU – ny högskola för musikskapande

Den 15 augusti invigdes Dalarnas nya musikhögskola. Utbildningen riktar in sig på låtskrivande musikproduktion och branschkunskap och på plats vid invigningen var utbildningsminister Anna Ekström.

Brunnsviks enskilda musikhögskola, BEMU, vänder sig till den som skriver och skapar egen musik, spelar i band eller kanske är en allmänt kreativ person som vill hitta sitt musikaliska uttryck och lära sig mer om musikbranschen.

Utbildningen är en tvåårig högskoleutbildning på 120 poäng och undervisningen bedrivs i Borlänge med start den 5 september. Utbildningsledare och examinator är låtskrivaren, artisten och universitetslektorn David Myhr (The Merrymakers mm) som kommer närmast från en tjänst på Luleå Tekniska Universitet.

Bland gästlärarna lovas en diger samling rutinerade och välkända musiker, såsom Stefan Jernståhl, Ulf rockis Ivarsson, Eric Gadd, JojjeWadenius, Rachel Furner, Jez Ashurst, Jonna Löfgren, Wendy McNeill och Andreas Dahlbäck för att nämna några.

Christel Valsinger

Foto: Daniel Elfving. Fr v: Jan Bohman, kommunalråd Borlänge, Anna Ekström, utbildningsminister, Peter Holmstedt, rektor BEMU, David Myhr, utbildningsledare, Maria Strömkvist, styrelseordförande Brunnsviks Folkhögskola