9 augusti 2022

Viktor Norén i ”Talang”-juryn

TV4:s Talang får en till tre fjärdedelar ny jury kommande säsong. Ett nytt namn är sångaren och låtskrivaren Viktor Norén.

Talang har sänts i TV4 sedan 2017 och presenterat namn som Zara Larsson och Jon Henrik Fjällgren. Juryn har skiftat genom åren, med musikbranschnamn som Alexander Bard, LaGaylia Frazier och Bert Karlsson bland de som väckt mest uppmärksamhet. Senast var Sarah Dawn Finer med, men hon har nu valt att sluta.

Viktor Norén, med bakgrund ibland annat Sugarplum Fairy och som låtskrivare, säger om sin ankomst till juryn:

– Känner stor glädje, förväntan och stolthet över att få slå mig ner sida vid sida med dessa otroliga människor i Talangjuryn. Jag vet också vilken enorm kraft som bor i dessa ännu okända talanger som vi kommer få möta och att få vara med och bidra till att denna kraft ska få släppas fri är oerhört spännande. Det spritter i benen.

Pär Lernström gör en sjunde säsong som programledare när det åter sänds i vår. Även David Batra finns kvar. Övriga nya i juryn är Johanna Nordström och Helena Bergström.

Lars Nylin