19 juli 2022

Norrköping Music Day återkommer i augusti

Förra året, under pandemin, arrangerades Norrköping Music Day som ett komplement till showcasefestivalen Future Echoes. Eventet blev lyckat och återkommer därför i år med paneler och kvällskonserter den 25 augusti.

Norrköping Music Day är tänkt som ett evenemang för dem som vill veta mer om showcasefestivaler, är nybörjare och vill starta ett nätverk för sin karriär, skriver arrangören Future Echoes i ett pressmeddelande.

Under årets event hålls tre panelsamtal, med internationella branschpersoner. Först ut bland de aviserade talarna är musikern, arrangören och Grammybelönade producenten Jeff Bova. Under sin 40 år långa karriär har han bland annat jobbat på inspelningar med Katy Perry, Michael Jackson, Celine Dion, Luther Vandross, Tina Turner, Eric Clapton, Robert Palmer, Billy Joel, Bee Gees, Backstreet Boys, Cher, Meat Loaf, Cyndi Lauper och Iron Maiden. Han har även varit turnerande medlem i Herbie Hancocks Rockit Band. 1996 vann han en Grammy för årets album, som producent på Celine Dions album Falling Into You.

– Att få in en legend som Jeff Bova som första talare till Norrköping Music Day är jättekul. Nu kan vi visa vad för kontakter man verkligen kan knyta på en riktig showcasefestival. Dessutom kommer det flera talare under veckan som har lika hög kvalitet. Vi hoppas att vi kan visa att vill man ha en internationell musikkarriär så är Norrköping ett bra ställe att början på säger Peter ÅstedtFuture Echoes.

Under kvällen får några band chansen att visa upp sig för de internationella branschgästerna. Ansökan om att få spela är öppen till den 10 augusti och görs här.

Norrköping Music Day arrangeras ihop med Lilla By Festivalen i Rinkaby, utanför Kristianstad. Den 27 augusti kommer alla talarna dit och deltar i panelsamtal.

Christel Valsinger