Nyheter 15 juli 2022

Svenska Syncc vill föra samman musikälskare

Den nya svenska appen Syncc presenterar sig som ”världens första matchningssystem för spellistor skapade av människor – inte algoritmer”. 

Syncc lät första gången höra tala om sig förra året. Nu är det skarpt läge och man väljer att introducera en app som kommer att uppdateras med nyheter under hösten. I ett pressmeddelande sägs:

”Med över 70 000 spår uppladdade till Spotify varje dag blir det svårare för människor att navigera bland, och hitta, ny musik. Med ett sjunkande förtroende för musikrekommendationer baserade på algoritmer blir spellistor skapade av människor och personliga tips återigen det mest pålitliga sättet att hitta ny musik. Stockholmsbaserade Syncc har som mål att med sin innovativa lösning erbjuda en social plattform där musikälskare kan dela och upptäcka ny musik från likasinnade människor, istället för algoritmer.”

-Kärnan i Syncc är att upptäcka musik från människor, inte algoritmer. Spellistor kurerade av människor kommer alltid att vara en bättre match än algoritmiska, och det är därför vi har byggt ett socialt utrymme för musikälskande människor att mötas, interagera och få credd för sin musiksmak. Med över 4 miljarder spellistor på Spotify finns innehållet redan där ute, och det är vår uppgift att matcha det åt dig, säger VD Josephine Norvell.

I pressmeddelandet sägs vidare: ”Syncc är å ena sidan en social plattform för fans, men erbjuder även en ny kanal för artister och musikbransch. ​​Genom att engagera och interagera med sin publik via lyssningsfester och livesändningar på Syncc drivs och optimeras trafik till artistens Spotify”.

-Syncc Live är ett bra ställe för artister att engagera sig med sina fans och samtidigt få Spotify-streams, 10 000 livelyssnare genererar 10 000 streams, fortsätter Josephine Norvell.

Så fungerar Syncc:

”- Din profil: Publicera dina bästa spellistor direkt från Spotify och highlighta dom i din profil. När dina följare tar låtar från dig eller sparar dina listor får du credd och mer genomslagskraft i appen.

– Syncc Live: Ett rum där artister, DJ:s och kreatörer kan sända live med tex ett DJ-gig, en podd eller en förhandslyssning av ett nytt album. Det finns en livechatt för direktinteraktion, och varje lyssnare i rummet räknas som en stream på Spotify.

– Discover: Välj en av dina befintliga spellistor som representerar vilken slags musik eller stämning du vill utforska, och låt Syncc ta fram rekommendationer från likasinnade baserat på detta.

– Community: Håll dig uppdaterad om dina kontakter och deras nya musikfynd.”

MI återkommer med omdömen.

Lars Nylin