5 juli 2022

Mange Makers poddar om backstagelivet

Mange Makers slog genom snabbt när de anlände scenen runt 2011. Senare blev det tystare kring humor/party-gruppen. Men nu är dom tillbaka med en podd som redan i namnet Backstage med Mange Makers avslöjar sitt innehåll.

Med hjälp av tomtebloss och ballonger spelade Mange Makers 2011 in musikvideon till debutsingeln Fest hos Mange, som idag har över 9 miljoner visningar på YouTube. Låten har även certifierats med dubbelplatina från Universal Music och följdes upp med bl.a. partyhitsen Mange bjuder och Drick den.

Under flera år var det sedan ganska tyst kring Mange Makers, men förra året kom dom upp på radarn igen genom dokumentären Vad hände med Mange Makers?, som i dag passerat en miljon visningar på Youtube.

Nu är dom tillbaka med ett annat grepp, podden BACKSTAGE med Mange Makers, där de själva och gästartister ger lyssnarna en inblick i vad som sker backstage innan och efter ett framträdande.

-Det är så mycket publiken inte vet om vad som händer före och efter man har uppträtt. När vi började uppträda så var vi bara 16 år och fick ta del av så sjuka händelser och folk uppskattar när man delar med sig av dessa historier, säger medlemmen Peter Balazs i ett pressmeddelande.

-Det är så kul att få prata om allt som har hänt med andra artister som även dom har upplevt en massa under sina år på turné, och vi är otroligt glada att vi kan fortsätta underhålla, fortsätter Max Henriksson.

Podden har gästats av bland andra ODZ, Emil Assergård, Lokal och Dolly Style och fler artister finns inbokade för kommande avsnitt.

Lars Nylin