4 juli 2022

BMG i förlagsavtal med Ola Svensson

Grammisnominerade och platinacertifierade Ola Svensson, även känd under sitt artistnamn Brother Leo, har skrivit ett exklusivt förlagsavtal med BMG. 

Med över 70 miljoner streams bara för sitt nya artistprojekt Brother Leo, har Ola Svensson släppt fyra studioalbum på sju år och haft 11 topp 5-singlar på den svenska singellistan, inklusive sex ettor och nio guld- och platinacertifieringar.

Svensson har arbetat med kända artister och låtskrivare såsom Shellback, Fred Gibson, Fatboy Slim, Joakim Berg, Björn Yttling, Sasha Sloan, MIKA, Steve Mac, Hailee Steinfeld, Klas Åhlund, Alan Walker, Felix Jaehn, Akon och Sandro Cavazza.

– Jag kände direkt att vi talade samma kreativa språk och att vi delar samma vision för mitt nästa kapitel som låtskrivare. Jag är superglad över att börja denna nästa resa med BMG-teamet över hela världen, säger Ola Svensson i ett pressmeddelande.

– Under mina 25 år i branschen tror jag aldrig att jag har arbetat med en så naturligt begåvad topliner som Ola, säger Stefano Anselmetti, Prolifica Management.

– Relationen med BMG utvecklades till en stor konstnärlig vision i samarbete med Linnéa Berg, Marc Johlen och Hugo Turquet. Det slutliga beslutet var enkelt att ta. Jag ser fram emot en fantastisk framtida relation!

Linnéa Berg, BMG Head of A&R Publishing Scandinavia:

– Vi är glada över att Ola har valt att ansluta sig till BMG. Att få arbeta tillsammans med en så begåvad låtskrivare, med så många möjligheter till internationella samarbeten som redan pågår – vi kan inte vänta med att komma igång.

Sedan sin debut som Brother Leo 2018 har Ola Svensson haft flera hits, inklusive guldcertifierade Strangers On An Island, producerad av den brittiska dansmusiklegenden Fatboy Slim, Living In A Zoo, Hallelujah, People, Naked och Sad Child med Sandro Cavazza som genererade mer än 20 miljoner streams.

Hans efterlängtade debutalbum PoP Poetry kommer att släppas senare i år och innehåller flera högprofilerade artistsamarbeten.

Christel Valsinger