1 juli 2022

Hylander tidig på nya Musicarry

Dan Hylander och hans Raj Montana Band är bland de första att använda den nya svenska crowdfunding-plattformen Musicarry.

Dan Hylander och Raj Montana Band upphörde officiellt efter trumslagen Pelle Alsings bortgång. Men det fanns inspelat material och i något som Dan Hylander beskriver som ett ”sista långt farväl” togs i maj med singeln Ville bara säga dig första steget mot albumet Katharsis.

Arbetet med albumet görs delvis via den nya svenska crowdfundingplattformen Musicarry. Plattformen, med bas i Jönköping och VD Robert Magnusson, beskriver sig:

”En plattform, skapad för musiker som vill starta upp och driva igenom musikaliska projekt. Det kan handla om att spela in och släppa musiken i fysisk form (vinyl eller CD), studiotid/förproduktion, konserter eller andra projekt. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Dessutom kan artister som inte finns i större försäljningskanaler välja att sälja sina färdiga produkter hos oss på Musicarry.”

Det sista syftar på att Musicarry även har en nätshop.

Tjänsten beskriver sig som i första hand inriktad på den svenska marknaden och avslutar med mottot: ”Indie på riktigt”.

Mer om Musicarry här:

www.musicarry.com

Lars Nylin