Nyheter 21 juni 2022

4 Snabba: Elin Strömberg, PR- och kommunikationsansvarig på Debaser

Debaser i Stockholm fick nya ägare i höstas och har nu ett nytt team på plats. Elin Strömberg är, tillsammans med Ida Johansson, PR- och kommunikationsansvarig. Många har stött på Elin i olika roller på såväl skivbolag som organisationer och i media. Här berättar hon lite om sig själv och om den närmaste framtiden för Debaser.

 

Debaser har liksom många liveklubbar haft det tungt under pandemin. Ingår de nya kommunikationstjänsterna i någon slags nystart?

– Efter pandemin och ägarbytet kan man absolut säga att Debaser står inför en nystart. Förutom Micke Lindevall som varit med sedan starten, är vi ett helt nytt team på plats där jag och Ida Johansson kommer att driva arbetet med kommunikation, sociala medier och PR. Gustav Bendt står för arbetet med klubbarna och bokningarna där, som i sommar kommer får sig ett ansiktslyft både rent lokal, ljus och ljudmässigt. En annan nykomling är också vår italienska restaurang Capricci som mycket väl kan vara söders mysigaste uteservering. Programprofilen för konserterna kommer att stå fast och vi kommer fortsättningsvis ta tillvara på Debaser som varumärke och utveckla verksamheten vidare.

Du har en bred musikbranschbakgrund med jobb för bland annat Cosmos Music, P3, by:Larm och Musikerförbundet på meritlistan. Varför blev det just musik?

– Musik har alltid varit en stor del av mitt liv. Från att ha vuxit upp med punk och rockälskande föräldrar till att gå i musiklass på högstadiet. Tyvärr var jag ingen fena på bas som tonåring, men någonstans där upptäckte jag mitt omättliga intresse för musik. Jag började fota och recensera konserter på bland annat Debaser och på den vägen har listan fyllts på. Nu känns det lite som att cirkeln är sluten och jag befinner mig på en arbetsplats där alla brinner för musik lika mycket som jag gör.

Det händer mycket på Debaser framöver, kan du lyfta fram några höjdpunkter?

– Den största och enda höjdpunkten som alla bör ringa in i kalendern är Debasers 20 års-jubileum den 10 september. Vad som händer då är såklart hemligt, men jag kan lova att den festen vill ni inte missa!

Vad lyssnar du helst på i sommar?

– Just nu spelas Greentea Pengs senaste singel Stuck In The Middle och Domino av den franska artisten Myd. Men för att lägga till två svenska favoriter så har vi Who Got the Magic? av Bavé och Stay med Stella Explorer och boerd.

Christel Valsinger