20 juni 2022

De är nominerade till Denniz Pop Awards

Nomineringarna till årets Denniz Pop Awards är klara. Nu tar röstningsperioden vid och den 7 september presenteras vinnarna vid en ceremoni i Stockholm.

Denniz Pop Awards delas ut för att lyfta, stötta och premiera lovande talanger inom kommersiell popmusik. Sedan 2013 har låtskrivare, producenter och artister med potential att nå en internationell musikkarriär kunnat nominera sig själva och därmed få chansen att vinna i någon av kategorierna Rookie Songwriter/producer, Rookie artist/band och International Rookie (sedan 2020).

Finalisterna utses av en jury som i år bestått av Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello,  Per Magnusson, Lisa Miskovsky, Doris Daga och Alexander Kronlund.

Röstningen pågår till och med den 22 juni och de nominerade är:

International Rookie

Asher Yelo

Sam MacPherson

Jessica Doolan

Rookie Songwriter/producer

Klahr

Koda

Binnie Smalls

Rookie artist/band

Bishat

Oscar Stembridge

Sam Ezeh

Vinnarna presenteras den 7 september.

Christel Valsinger