13 juni 2022

Warner Music i avtal med Maria Sur

Warner Music har kontrakterat den ukrainska artisten Maria Sur.  Den 17 juni släpps debutsingeln That’s The Way, skriven av Anderz Wrethov Maria inleder också ett samarbete med föreningen En Frisk Generation.

17-åriga Maria Sur är uppväxt i Ukraina och har dansat och sjungit hela sitt liv. Under våren 2022 tävlade hon i ukrainska The Voice, men när kriget bröt ut lades programmet ner och Maria flydde med sin mamma via Polen till Sverige där Marias moster bor. Väl i Sverige ville hon inte ge upp drömmen om att bli artist. Hon kontaktade flera svenska artister via Instagram och fick ett svar – från Sarah Dawn Finer. Sarah bjöd in henne att medverka på galan Hela Sverige Skramlar i Globen, där hon uppträdde med låten Survivor inför tre miljoner tittare. Uppträdandet gjorde att  Warner Music fick upp ögonen för henne och erbjöd ett skivkontrakt.

Den 17 juni släpps Maria Surs debutsingel That’s The Way. Låten är skriven av Anderz Wrethov och Warners intäkter går oavkortat till hjälparbetet i Ukraina. I lördags uppträdde Maria med låten i TV4 Nyhetsmorgon.

Maria Sur har även inlett ett samarbete med den ideella organisationen En Frisk Generation, som har H.K.H Prins Daniel som beskyddare. Tillsammans kommer de att jobba för att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap.

Christel Valsinger