13 juni 2022

Shoreline åter på Tangy Market

14 juni blir det åter möjligt att investera i Broder Daniels låt Shoreline på appen Tangy Market.

Trots att det har gått nästan 20 år sedan Broder Daniel släppte ’Shoreline’ lyckas den fortfarande hitta nya fans. Broder Daniel har dubblat antal följare på Spotify sedan 2015 och streamingen går stabilt upp varje år trots att bandet inte varit aktiva sedan 2008. Totalt har den i Broder Daniels originalversion streamats 19 miljoner gånger. Den som investerar i ‘Shoreline’ på Tangy Market ingår både originalverk och covers som ingår i investeringen. För att nämna några så är Anna Ternheims version av ‘Shoreline’ hennes mest populära låt på Spotify med nästan 30 miljoner streams, Julia Frejs version är hennes tredje mest populära.

I ett pressmeddelande skriver Tangy Market:

”Fler har börjat upptäcka musik som en ny investeringsmöjlighet. Bland annat lockar den höga inkomstpotentialen, och att få återkommande royaltyutbetalningar som inte korrelerar med bredare börsindex.”

Linda Portnoff, musikekonomiforskare och grundare av Tangy Market, fortsätter:

“På sista tiden har fler stora investerare fått upp ögonen för musik som en långsiktigt stabil och värdefull tillgång. Vi vill ge alla den här investeringsmöjligheten till fler. Vem som helst ska med ett knapptryck kunna bli delägare i fantastiska låtskatter som Shoreline.”

När Tangy Market lanserades för ett år sedan fanns ‘Shoreline’ med som en av de första låtarna. De begränsade andelarna sålde slut på två minuter och handlades kort därefter på andrahandsmarknaden till rekordhöga 1700% över utgångspriset. 14 juni listas låten på Tangy Market igen. Utgångspriset är €3.30 (ca 35 kronor) per andel och investeringsperioden (alltå hur många års framtida royalties investerare köper) är satt till åtta år.

Tangy Market är en app där vem som helst kan investera i musik genom att köpa framtida musikroyalties av musik. Upphovspersonen får betalt i förskott av investerare som tar över royaltyutbetalningen under en bestämd tidsperiod. Finns att ladda ner för både iOS och Android.

Lars Nylin