11 juni 2022

Sofie Marin chef för ny Stim-avdelning

Stim har utsett Sofie Marin till chef för Stims nya avdelning för musikfrämjande verksamhet. Hon kommer senast från jobbet som senior rådgivare inom kulturentreprenörskap och har lång erfarenhet som chef inom kulturella och kreativa verksamheter.

Stims nya avdelning samlar Stims särskilda musikfrämjande uppdrag med fokus på återväxt och mångfald inom musiken. Som chef för avdelningen kommer Sofie Marin vara ansvarig för att ta fram en strategi för den musikfrämjande verksamheten och även samordna de olika initiativ som bland annat bedrivs inom Stim Forward Fund och Stimsfären.

Sofie Marin har bakgrund som ledare från bland annat Dramaten, Kungliga Operan, Folkoperan och Malmö musikteater. De senaste åren har hon varit verksam som strateg primärt inom den kulturella sektorn med fokus på affärs- och verksamhetsutveckling, strategisk kommunikation, digitalisering och framtidstrender. 2006-2015 var hon bosatt i London, där hon grundade From Sweden Productions för att stödja och främja svensk musik och kultur internationellt. Ur detta utvecklades Arts Dynamics med utbildningar inom kulturentreprenörskap.

– Med Sofie får vi kraft i att arbeta ännu mer aktivt och fokuserat för att vara den samlande kraften för musiken.Vår investering kommer tillbaka till hela Sveriges musikliv, genom konkreta insatser direkt riktade mot musikskaparna, säger Casper Bjørner, vd för Stim.

– Det känns mycket hedrande att få förtroendet att stärka, synliggöra och utveckla den musikfrämjande verksamheten. Jag är glad och ödmjuk inför denna viktiga uppgift som kombinerar det bästa av två världar; att bygga vidare på det unika kulturarv som Stim utgör och skapa bästa möjliga förutsättningar för kommande generationers låtskrivare och kompositörer, säger Sofie Marin.

Marin kommer att vara medlem i Stims ledningsgrupp och rapporterar till vd.

Lars Nylin