11 juni 2022

Postum musik med Einár

En postum EP med Einár dominerar topp 20 på Sverigetopplistan.

EP:n Einár släppts postumt med fyra låtar. Det sista spåret Kolla mig i ögonen kommer med en video av Kristian Söderström. I videon, som producerats av Einárs mamma, skådespelerskan  Lena Nilsson, syns flera anhöriga till Einár.

Lena Nilsson skriver på Instagram:

”Nils skrev hela tiden och hade alltid en låt på gång om det som var viktigt och som berörde honom, oss och många av er. Vi är så tacksamma att vi har Nils musik kvar och att vi tillsammans med er idag får lyssna på Kolla mig i ögonen som Nils skrev som en hyllning till kärleken och tryggheten man ska få känna med de sina”,

”Då Nils själv var omhändertagen under unga år så brann hans hjärta och själ alltid för barnen och de som inte fick sin röst hörd. Att ge hjälp på rätt sätt till unga efter deras personliga behov, inte utefter en mall för ’alla’ under 18 år. Nils omtanke om de små och svaga kommer fortsätta och den kommer föras vidare av alla oss som vet hur starkt han kände för ungas rättigheter och värde. Hur arbetet med detta kommer se ut och i vilken form det kommer ske i, kommer det mer information om inom en snar framtid”.

Lars Nylin