30 maj 2022

Nordisk Netflix-hubb på Spotify

Det är ofta täta band mellan musik och heta TV-serier. Spotify har sedan förra året ett samarbete med Netflix, som nu utökas.

Spotify har sedan 2021 ett globalt samarbete med Netflix och nu har det släppts en nordisk Netflix-hubb med soundtracks och spellistor från flera av streaminngtjänstens mest populära tv-serier.

Young Royals, Snabba Cash, Stranger Things eller La Casa De Papel? Oavsett vilken Netflix-serie du gillar bäst så är den sannolikt tätt förknippad med musik. Många fantastiska låtar har bidragit till seriernas stämning och känsla, men tv-serier hjälper också musiken att lyfta” skriver Spotify i ett pressmeddelande.

Att TV-serier engagerar märks inte minst på Spotify där en rad artister och låtar har fått rejäla uppsving genom att höras i serier. När  Snabba Cash släpptes 2021 blev inte bara TV-serien omåttligt populär – utan även soundtracket. Försent av 1.Cuz och Greekazo lyfte 893 procent i antal streams till följd sin medverkan på seriens soundtrack. Det var anmärkningsvärt då låten släpptes redan 2019 och båda artisterna redan var några av Sveriges mest streamade.

En liknande utveckling upplevde Elias vars låt Revolution från 2015, ökade med 13 500 % i streams, efter att den 2021 varit med i soundtracket till Netflix-serien Young Royals. 

Sök på “Netflix” på Spotify så hittas den dedikerade hubben där man från 27 maj hittar soundtracks till tv-serierna Snabba Cash, Young Royals, La Casa de Papel, Ozark, Stranger Things, Clark, Heartstopper, Elite och Bridgerton. Ytterligare soundtracks och innehåll kommer att adderas under de kommande månaderna.

– Några av vår tids mest välkända låtar har blivit ikoniska just genom att höras i TV-serier. En Netflix-succé märkt tydligt på Spotify då fans söker sig till och lyssnar på soundtracket. Därför förenklar vi nu upplevelsen med en dedikerad hubb för alla som älskar TV-serier och musiken i dem, säger Amanda Waldås, Consumer Marketing Manager Nordics, på Spotify.

Lars Nylin