16 maj 2022

Nominera till Nordic Music Biz’ Top 20 under 30

Sedan 2018 sätter NOMEX varje år ljuset på 20 talanger under 30 år som ligger i framkant i nordisk musikbransch. Nu är det dags att nominera kandidater till listan.

Det är femte året i rad som ”Top 20 under 30” ska utses av NOMEX, den gemensamma organisationen för de nordiska exportkontoren där Export Music Sweden ingår. De 20 kommer att presenteras och firas under en diplomutdelning den 15 september på by:Larm i Oslo.

Det går nu bra att nominera personer från nordisk musikindustri, som satt spår i branschen under 2021/22 och fyller max 30 år under detta år.

Juryn består av 15 etablerade branschpersoner från de nordiska länderna som kommer att sätta sig in i och diskutera alla kandidater innan de 20 finalisterna väljs ut. Jurygruppen byts ut varje år och kommer att värdera de nominerade efter flera faktorer inklusive (men inte begränsat till): företagstillväxt, karriärutveckling, inflytande inom branschen, konstnärlig utveckling, innovation, konsertintäkter, försäljning, streaming, kampanjer och synlighet i sociala medier, radio och TV.

Läs mer och nominera din kandidat här.

Christel Valsinger