10 maj 2022

Sony Music Publishing kontrakterar MTHR

Sony Music Publishing Scandinavia har ingått ett exklusivt förlagsavtal med låtskrivar- och producentduon MTHR.
 
Bakom namnet MTHR står Karl Ivert och Kian Sang, som fick sitt stora internationella genombrott genom låten Better Days med Neiked, Mae Muller och Polo G. Låten tillbringade mer än tre månader på US Top 10 radio, klättrade högt upp på Billboard Hot 100 och har till dags dato streamat över 350 miljoner gånger.

– Vi är verkligen glada över att ha skrivit på vårt första förlagsavtal med teamet på Sony Music Publishing. Från det allra första mötet har vi älskat deras passion för våra låtar och vi är supertaggade på att ge oss in i nästa fas av resan med hela det globala teamet där, säger MTHR.

–Vi är väldigt stolta över att välkomna MTHR till Sony Music Publishing, och det vid en tidspunkt i deras karriär som känns otroligt spännande, säger Lasse Ewald, VP A&R Sony Music Publishing Scandinavia.

– Vi har lärt känna Karl & Kian och (manager) Pino Pumilia som ett extremt ambitiöst team som står för den högsta kvaliteten i allt dom tar sig för. Hela vårt globala A&R-team är involverade och jobbar hårt för att hjälpa MTHR förverkliga sina drömmar.

Senior A&R Manager, Sony Music Publishing UK, Chimene Mantori:

– As soon as I heard MTHR’s songwriting I knew we needed to do everything we could to work with them. Their sophisticated and forward-thinking melodies, lyrics and production speak for themselves, but it was their attention to detail and focused approach to writing that really stood apart. I’m incredibly excited to welcome them to the Sony family and be part of the team that helps take their career to the next level.

MTHR har nyligen återvänt till Stockholm efter en första framgångsrik resa till USA och kommer att ha sin bas i Sony Music Publishings studios.

På bilden syns från vänster: Johnny Tennander, Karl Ivert, Kian Sang, Lasse Ewald, Pino Pumilia och Amanda Kiflay.
Christel Valsinger